Baanreglement Padel

Logo TPC Boshoven

BAANREGLEMENT PADEL

PRINTVERSIE

Reserveringsregels:

 • Het reserveren van speeltijd gebeurt via de KNLTB Clubapp of op Meet and Play voor niet leden.
 • De te reserveren speeltijd bedraagt maximaal 60 minuten.
 • Het is niet mogelijk 2 tijden achter elkaar te reserveren.
 • Jouw ledenpas is strikt persoonlijk en mag nooit door anderen gebruikt worden. Misbruik wordt gestraft door het blokkeren van de clubpas.
 • Voor trainingen worden door het Bestuur banen beschikbaar gesteld. De tijden en de banen zullen worden gepubliceerd op de KNLTB Clubapp.
 • Banen kunnen tussentijds door het Bestuur worden gereserveerd voor competities, toernooien en andere activiteiten in het belang van de tennisclub. Dit wordt overigens ruimschoots van te voren (via de KNLTB Clubapp) aangegeven. Ook dien je rekening te houden met noodzakelijk baanonderhoud.
 • Voor introducés, niet leden, als ook voor jeugdleden van andere Weerter tennisverenigingen die op onze banen mogen spelen in het kader van de jeugduitwisseling gelden dezelfde regels voor zover van toepassing.
 • De piekuren zijn vanmaandag t/m vrijdag van 18.00 t/m 23.00 uur. Je dient in de piekuren met 4 spelers een baan te reserveren. In de daluren is het wel toegestaan om met minder dan 4 spelers te reserveren.

Spelen bij kunstlicht:

 • Het is verplicht als laatste de verlichting uit te zetten. (Schakelaars op grijze kast aan zijkant tennisbaan 2)

Organisatie en veiligheid:

 • Enkel padelrackets en padelballen zijn toegestaan op de padelbaan.
 • Draag het koordje van je padelracket altijd om je pols.
 • Draag sportkleding tijdens het padellen.
 • Draag correct schoeisel geschikt voor kunstgrasbanen.
 • Geen racket door het hek steken.
 • Laat geen ballen in de baan liggen, omdat deze dan altijd in het speelveld liggen. Om te voorkomen dat je struikelt en om blessures te voorkomen: draag de ballen altijd in je broekzak.
 • Draag geen sieraden (ringen, horloges, kettingen enz.) in verband met haken aan het hekwerk.
 • Laat tassen, jassen en drinkflessen buiten de baan.
 • Zorg voor voldoende drinkwater en lichte kleding bij heet weer.
 • Zorg altijd voor een werkende telefoon in geval van (medische) calamiteiten.

Regels voor het bespelen van de padelbanen tijdens de herfst-/winterperiode:

 • Indien er bladeren en/of eikels op de padelbaan liggen maak dan de baan voor gebruik schoon met de aanwezig hark.
 • Bij droge vorst kan gewoon padel gespeeld worden.
 • Bij sneeuw het kunstgras niet bespelen en de sneeuw op natuurlijke wijze laten verdwijnen. Dus niet gaan vegen en schuiven!
 • Bij opdooi, dus na een vorstperiode, mag er géén gebruik gemaakt worden van de padelbanen.
 • Bij ijzel mag er géén gebruik gemaakt worden van de padelbanen.
 • Op tijden dat banen niet bespeelbaar zijn is het park gesloten.

Test of er nog sprake is van opdooi in de padelbanen om te bepalen wanneer er weer gepadeld  kan worden gebeurt door coördinator Parkbeheer commissie. Deze communiceert dit aan het Bestuur.

Communicatie over bespeelbaarheid van de banen geschiedt door het Bestuur via de KNLTB Clubapp en website.

Rondom de banen:

Rondom de banen en bij het paviljoen zijn afvalbakken geplaatst. We vragen iedereen met klem van deze voorzieningen gebruiken te maken en indien nodig elkaar op het gebruik hiervan te wijzen. Zo houden wij ons park schoon en zal het zodoende ook een visitekaartje voor bezoekers zijn.

Rookvrije sportclub:

Met ingang van 8 maart 2024 geldt op onze club een rookverbod van tabakswaren en e-sigaretten.

Op de naleving van dit reglement zal door het Bestuur  worden gelet en bij misbruik zullen maatregelen worden genomen. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Bestuur of de door haar aangewezen personen.

Wij wensen jullie heel veel padelplezier!

HET BESTUUR VAN TPC BOSHOVEN.

(laatste aanpassing vastgesteld op 23 februari 2024)

PRINTVERSIE

Het reserveren van speeltijd gebeurt via de KNLTB Clubapp. De te reserveren speeltijd bedraagt maximaal 60 minuten. Vul alle padelspelers in op de KNLTB Clubapp op het door jou gekozen tijdstip.

Wijzigen/annuleren van de reservering

Het kan altijd voorkomen dat een speler op de gereserveerde tijd niet kan spelen. Wijzig de reservering en in de KNLTB clubapp.  Het kan natuurlijk ook zijn dat door omstandigheden de reservering niet kan doorgaan. Verwijder deze dan uit het reserveringssysteem zodat anderen de padelbaan kunnen reserveren.
Bij het meerder malen niet komen opdagen zal het bestuur passende maatregelen nemen.

Stuur voor vragen en/of opmerkingen een mailtje naarpadel@tpcboshoven.nl

Indien padelleden van TPC Boshoven samen met een introduce (niet-lid) een padelbaan willen huren, zijn de kosten per introduce (niet-lid) € 7,50. Bij de reservering op de KNLTB Clubapp kun je introduce(s) toevoegen, de naam en mailadres van de introduce invullen. Je kunt hier ook padelrackets huren indien nodig de kosten zijn 2,50 per padelracket klik op materiaal huren en vul het aantal padelrackets in. Vervolgens klik op reserveren en je dient direct via ideaal te betalen. Zorg ervoor dat de betaallink binnen 15 minuten voldaan is anders vervalt de reservering.  Bij een resevering met padelrackets krijgt uiterlijk een dag van tevoren een code van de kluis via de mail. De padelrackets liggen in de kluis bij de ingang van ons paviljoen.

 • Tijdens de daluren is aanwezigheid van 1 padellid van TPC Boshoven voldoende.
 • Wil je in de piekuren een padelbaan huren, dan dienen er tenminste 2 spelers padellid te zijn van TPC Boshoven.
 • Indien niet gerechtigde spelers op de padelbaan staan krijgt de hoofdboeker alsnog een factuur toegestuurd.

Wijzigen/annuleren van de reservering

Het kan altijd voorkomen dat een speler op de gereserveerde tijd niet kan spelen. Wijzig de reservering en in de KNLTB clubapp.  Het kan natuurlijk ook zijn dat door omstandigheden de reservering niet kan doorgaan. Verwijder deze dan uit het reserveringssysteem zodat anderen de padelbaan kunnen reserveren.
Bij het meerder malen niet komen opdagen zal het bestuur passende maatregelen nemen.

Stuur voor vragen en/of opmerkingen een mailtje naarpadel@tpcboshoven.nl

Reserveren? Ga naar Meet and Play om een baan te reserveren.

Reserveren van een padelbaan  is alleen mogelijk in daluren en als er geen evenementen plaatsvinden. Dus NIET op maandag t/m vrijdag tussen 18.00 uur en 23.00 uur.
Het huren van een padelbaan kost € 30,- per uur. Heb je nog nooit padel gespeeld en beschik je dus (nog) niet over een padelracket dan is deze bij ons te huur. Dit kost € 2,50 per racket per uur. De padelrackets liggen in de kluis bij de ingang van ons paviljoen. Je krijgt uiterlijk een dag van tevoren een code van de kluis via de mail. Bij de baanhuur worden gratis 3 padelballen verstrekt. 

 

Wijzigen/annuleren van de reservering

Het kan natuurlijk ook zijn dat door omstandigheden de reservering niet kan doorgaan. De padelcommissie kan de reservering verzetten of annuleren.

Stuur voor vragen en/of opmerkingen een mailtje naarpadel@tpcboshoven.nl