Instructie Verantwoord Alcoholgebruik

Logo TPC Boshoven

Wat is IVA
Iedere sportkantine moet een alcoholwetvergunning hebben om alcoholische drank te mogen schenken. Op de  vergunning staan twee personen vermeldt die in het bezit zijn van de Verklaring Sociale Hygiëne. Zij worden als “leidinggevenden” beschouwd. Op tijden dat er alcohol geschonken wordt, moet 1 van hen aanwezig zijn, of een geïnstrueerde barvrijwilliger. Omdat het voor ons als vereniging niet doenlijk is dat er iedere dag een “leidinggevende” aanwezig is vragen wij alle leden die bardienst draaien zichzelf te kwalificeren. Dit doe je door het behalen van je IVA-certificaat.

Waarom is jouw IVA van belang
Dit certificaat dient als bewijs dat jij als vrijwilliger gekwalificeerd bent en voldoende kennis hebt over alcohol, de wetgeving en alcoholmisbruik. En dat je ook weet wanneer en hoe “nee” te kunnen verkopen.
Op het moment dat er controle plaatsvindt vanuit de autoriteiten, moet degene die achter de bar staat, kunnen laten zien dat hij of zij de IVA instructie heeft behaald. De club dient daartoe een afschrift van het certificaat in het paviljoen beschikbaar te hebben.

Hoe behaal jij jouw IVA
Jouw IVA certificaat behaal je online via de volgende link

Via de link kom je terecht in een e-learning omgeving waarin je handvatten geboden krijgt om verantwoord alcohol te schenken in onze sportkantine. Wanneer je de e-learning doorlopen hebt kan je de toets maken. Als je zover bent zal het systeem je vragen een account aan te maken. Bij het aanmaken van het account moet je aangeven in welke provincie je woont, wat voor soort organisatie het betreft ( sportvereniging) en welke sport Tennis/padel. Ook kan je de naam van onze vereniging invullen: Tennis- en padelclub boshoven.

Heb jij je account aangemaakt? Dan ontvang je een email om deze te activeren, let op deze kan in je spam belanden. Is het aanmaken van je account gelukt, dan kan je daarna de test afleggen.

Wij doen een beroep op alle leden die nog geen IVA-certificaat hebben, om deze online te halen. Heb je jouw certificaat behaald? Stuur deze dan naar pc@tpcboshoven.nl

Bij vragen over IVA of het verantwoordelijk omgaan met alcoholgebruik kan je altijd terecht bij de paviljoencommissie.

Het bestuur

Laatst gewijzigd: 31 maart 2022