Balletje opgegooid voor clustering van tennislocaties in Weert

Tennisverenigingen uit de gemeente Weert (TPC Boshoven, TC Weert-Oost, LTV De Grensmeppers, TC Lichtenberg, TC Weert, LTC RayPrickers en TC Altweerterheide), de KNLTB en de gemeente Weert hebben de intentie uitgesproken om betrokken te zijn en te blijven bij het proces om te komen tot een clustering van tennislocaties in Weert. Hiervoor hebben ze op donderdag 13 juli een intentieovereenkomst ondertekend.

Te veel accomodaties

Om te komen tot een gezond toekomstperspectief voor de totale racketsport in Weert, gaan de verenigingen en de gemeente dit proces in. Eerder al werd geconcludeerd dat er enerzijds te veel tennisaccommodaties/tennisbanen zijn voor het aantal leden, en dat er anderzijds behoefte is om de racketsport te ontwikkelen. Om die ontwikkelingen kracht bij te zetten, worden er aan het eind van het proces een of twee scenario’s uitgewerkt.

Reacties

Wethouder Martijn van den Heuvel (Sport): “We zijn heel blij met het initiatief van de verenigingen, want daar komt het ook echt vandaan. Het is fijn dat deze verenigingen tijdig in overleg gaan met elkaar om te kijken hoe de toekomst eruit kan zien. Daarom tekenen we ook graag de intentieovereenkomst mee”.

Bernard Padberg (voorzitter TPC Boshoven): “Ik denk dat het voor de racketsport in Weert een prachtig vertrekpunt is om met elkaar te werken naar een hele mooie toekomst.

Draagvlak

Naar verwachting kunnen de scenario’s begin 2024 getoetst worden op draagvlak bij de leden van de verenigingen en het gemeentebestuur.