Tenniskids

Logo TPC Boshoven

Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tenniskids
Voor kinderen tot en met 12 jaar is er Tenniskids. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2022 t/m 31 december 2022.

De jongste kinderen beginnen in Tenniskids Blauw waar ze kennismaken met de basis van tennis. Voor meer informatie zie Tenniskids Blauw.

Junioren
Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

De lessen starten meerdere keren per jaar, ook in de winterperiode, en worden gegeven door gequalificeerde trainers, bijgestaan door oudere jeugdleden van TPC Boshoven

Kosten: 10 lessen voor €65,-. De kinderen worden dan ook lid gedurende het lopende verenigingsjaar, maar er hoeft nog niet contributie betaald te worden.

Je kan je kind via dit formulier aanmelden (kies als Lidmaatschap “Tenniskids Blauw”; voor dit lidmaatschap wordt geen contributie gerekend); we nemen dan contact met je op om te bepalen wanneer de lessen van start kunnen gaan.

Voor meer informatie kan je terecht bij de Jeugdcommissie.

Tenniskids Blauw 4 tot 6 jaar

Op zoek naar een leuke sport voor jouw zoontje of dochtertje? Je kan dan bij TPC Boshoven terecht voor balvaardigheidslessen voor kinderen van 4-6 jaar.
Hierbij leren ze niet alleen de eerste beginselen van tennis. Er wordt ook gewerkt een goede hand-oog coördinatie. Een belangrijke ontwikkeling voor de motoriek. Kortom: leuk, leerzaam en lekker buiten.

Door middel van speelse oefeningen ontwikke
len zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Na afloop ontvangen de kinderen een diploma en wordt gekeken of ze klaar zijn om door te stromen naar Tenniskids Rood.

Tenniskids Rood t/m 8 jaar

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje 8 t/m 10 jaar

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.

In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen 10 t/m 12 jaar

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.